információ diákoknak - diákmunkáról

Diákoknak szóló információk

 

A pénzen kívül azonban még számos előnye van annak, ha már az iskola mellett megpróbálsz kisebb nagyonbb munkákat elvállalni. Hiszen így, még mielőtt kilépnél a nagybetűs életbe, már ki tudod próbálni magad, valamivel kisebb felelősségű munkákban. Hiszen, mint mindent ezt is ki kell próbálni, hogy tudd milyen lesz majd az iskola után, mert bizony sajnos egyszer véget érnek a diák évek is.

 

Minden kérdés és észrevételt nagy örömmel fogadunk, azonban nem biztos, hogy minden egyes levélre válaszolni tudunk. Kérünk, hogy először olvasd el alaposan a weblapot, hátha itt megtalálod a választ!

 

Kellemes böngészést, reméljük, hogy az itt található információkkal felvértezve könnyen meg fogod találni a számodra ideális munkalehetőséget. Ehhez az országos iskolaszövetkezet listával is próbálunk segíteni. Így ki tudod választani, hogy melyik esik legközelebb lakóhelyedhez, vagy ahhoz a településhez ahol az idődet szeretnéd eltölteni.

 

A menüben található cikkekben részletesen olvashatsz a diák munkavállalásról a téged megillető jogokról, de a kötelességekről is. 

Fontos, hogy az iskolaszövetkezetekhez fél évente, középiskolásoknak évente iskolalátogatási igazolást kell bemutatniuk! Ennek elmulasztása, be nem mutatása esetén a szövetkezet nem tudja kiutalni az adott havi fizetésedet. Így erre fokozottan figyelj oda. Ugyan ez a helyzet az adószámmal és a bank számla számmal. Ezek is szükségesek ahhoz, hogy megkaphasd a fizetésed.

 

Egyéb fontos tudnivalók, információk:

Bérezésről

 

Diákmunka szerződés, megállapodás

 

Iskolaszövetkezetben való tagság

 

Hivatalos információk felügyeleti szervek honlapjairól:

 OMMF Tájékoztatója a diákmunka szabályairól - 2008.06.03.
"Az iskolaszövetkezeten, diákszövetkezeten keresztüli munkavégzés megfelelő biztonságot
nyújt a fiatalnak arra, hogy az elvégzett munkáért járó munkabért meg is kapja."


 
Iskolaszövetkezet diáktagja által megszerzett jövedelem adó- és járulékkötelezettsége


 

Adó-, és Ellenőrzési Hivatal
www.apeh.hu
Országos Munkavédelmi-, és Munkaügyi Főfelügyelőség


 

Szociális és Munkaügyi Minisztérium


 

Iskolaszövetkezet (Szociális és Munkaügyi Minisztérium)


 

Praktikus információk diákoknak (Szociális és Munkaügyi Minisztérium)

 

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium összefoglalója a diákmunkáról.